Home

Nieuws 253 x bekeken

Minder plek voor arbeidsmigranten in Zundert

Zundert - Zundert wil in de nabije toekomst alleen nog onderdak bieden aan buitenlandse werknemers die in de gemeente werken.

Het betekent dat bijna 1.700 van de 2.500 arbeidsmigranten in Zundert op zoek moeten naar een andere oplossing. De gemeente doet een beroep op de buurgemeenten. "Dit lost Zundert niet alleen op", aldus wethouder Johan de Beer.

Zundert telt relatief het grootste percentage arbeidsmigranten van Nederland. De buitenlanders werken vooral in de boomteelt en aardbeiensector.

Veel Oost-Europeanen wonen nu nog op campings of op een recreatiepark. De gemeente wil daar vanaf. Seizoensarbeiders kunnen wonen bij de boer waar ze werken, schrijft de gemeente in een voorstel aan de gemeenteraad en werkgevers.

Of registreer je om te kunnen reageren.