Home

Nieuws 388 x bekeken

Meerderheid wil resultaten advies gezondheidsraad opnemen in megastallen-wet

Den Haag - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat een advies van de Gezondheidsraad wordt opgenomen in het wetsvoorstel over de grens aan de bedrijfsomvang van veehouderijbedrijven.

Het advies gaat over de effecten van intensieve veehouderij op de volksgezondheid en het eventuele instellen van een minimumafstand tussen concentraties dieren en concentraties mensen.

Een motie van D66-kamerlid Stientje van Veldhoven werd aangenomen, nadat D66, SP, PvdA, PvdD, Groenlinks, D66 en PVV voor de motie hadden gestemd.

VVD, SGP, Christenunie, CDA en het lid Brinkman stemden voor een motie van Esmé Wiegman waarin wordt gevraagd pas nationale wetgeving te ontwikkelen voor de omvang van veehouderijbedrijven als hier vanuit de resultaten van het rapport van de Gezondheidsraad aanleiding voor is. Anders is nationale wetgeving volgens de partijen niet nodig, omdat gemeenten en provincies bepalen welke omvang van veehouderijbedrijven mogelijk zijn op bepaalde locaties. Voor deze motie was geen meerderheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.