Home

Nieuws 303 x bekeken

Landbouwexport blijft achter

Heerlen – In het eerste kwartaal van 2012 exporteerde Nederland wel meer landbouwproducten dan in diezelfde periode vorig jaar (+3 procent), maar de toename voltrekt zich in een lager tempo dan de algehele exportgroei (+zes procent). Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de eerste drie maanden van 2012 steeg de waarde van de landbouwexport met 3,3 procent tot 19 miljard euro. Hiermee werd voor 600 miljoen euro meer aan landbouwproducten in het buitenland verkocht dan in het eerste kwartaal in 2011. Deze toename is vooral tot stand gekomen door een stijging van de exportwaarde van vlees en vleesproducten (+ 150 miljoen euro), zuivelproducten en eieren (+ 81 miljoen euro) en de export van bereide voedingsmiddelen (+ 129 miljoen euro). Daarentegen daalde de exportwaarde van groente en fruit (- 215 miljoen euro) en veevoer (-134 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.