Home

Nieuws 265 x bekeken

LTO: proberen boek Q-koorts te sluiten

Den Haag - Mensen die op welke manier dan ook betrokken zijn geraakt bij de uitbraak van Q-koorts, moeten proberen het boek te sluiten. "Hoe moeilijk dat ook kan zijn", zei Jeannette van de Ven, voorzitter van de vakgroep geitenhouderij van LTO.

"We delen de conclusie van de ombudsman dat patiënten erkenning moeten krijgen."

Van de Ven vroeg zich hardop af of het voor de patiënten verstandig is om te blijven wachten op erkenning. "Ik snap die behoefte, maar soms krijg je geen antwoorden. Wil je er op blijven wachten, dan biedt dat misschien geen toekomstperspectief."

Van de Ven vindt dat, achteraf gezien, sneller actief beleid gevoerd had moeten worden. "Maar dat zeg ik met de kennis van nu. Iets achteraf bekijken is altijd makkelijk. Bovendien verbonden onderzoekers bepaalde conclusies aan onderzoeken, maar moet je die wetenschappers dan tegenspreken?"

Of registreer je om te kunnen reageren.