Home

Nieuws 491 x bekeken 1 reactie

Koppejan: Hedwige niet meer volledig te sparen

Den Haag – Tweede Kamerlid Ad Koppejan (CDA) is ervan overtuigd dat de volledige Hertogin Hedwigepolder niet meer te redden valt. Hij denkt dat ook onder een nieuw kabinet 70 procent het meest haalbare is.

Dat zegt hij in een interview met Boerderij Vandaag, waarin hij terugblikt op zijn strijd tegen het plan om de polder onder water te zetten. “De meest ideale oplossing is onhaalbaar, daarvoor zijn de meningsverschillen te groot”, aldus Koppejan. “Maar het alternatief van staatssecretaris Bleker doet recht aan alle belangen en biedt op korte termijn uitzicht op een einde aan de discussie.”

Kritiek dat hij door het gedeeltelijk opgeven van zijn verzet is gedraaid, werpt hij verre van zich. Volgens het Kamerlid heeft hij het maximale eruit gesleept en is nu de tijd aangebroken om compromissen te sluiten. “Als Zeeuw vind ik het niet fijn dat er een stukje van de polder afgaat, maar ik wil wel – in tegenstelling tot de populisten van de PVV – een eerlijk verhaal houden.” De PVV blijft zich, samen met de SP, verzetten tegen elke vorm van ontpoldering in de Westerschelde.

Koppejan wil graag na de verkiezingen terugkeren in de Kamer, maar het is de vraag of dat gaat lukken. Twee jaar geleden stond hij op nummer 21 van CDA-kandidatenlijst en dat zou nu waarschijnlijk onvoldoende zijn. Overigens is er in het nieuwe CDA-verkiezingsprogramma niets opgenomen over de Hedwigepolder.

Eén reactie

  • bankivahoen

    Slaphanger!!Welke politici durft te zeggen dat er geen druppel in die polder gaat???Dan maar ruzie met Belgie!

Of registreer je om te kunnen reageren.