Home

Nieuws 220 x bekeken

Kamer wil verbetering communicatie bij dierziektenuitbraak

Den Haag - De Tweede Kamer wil dat de informatievoorziening en de communicatie bij een uitbraak van een besmettelijke dierziekte wordt verbeterd.

Een kamermeerderheid van SP, PvdD, PvdA, Groenlinks, Christenunie en PVV stemde voor de motie van PVV-kamerlid Dion Graus hierover. Aanleiding voor de motie was een nachtelijk bezoek aan het beschermingsbezoek van Kelpen-Oler, toen daar vogelgriep was vastgesteld op een kalkoenenbedrijf. Graus bezocht het gebied en constateerde dat bugers, boeren en dierenartsen niet tijdig op de hoogte waren van uitbraak.

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw zegt bereid te zijn naar de communicatie bij uitbraken die laat op de avond of 's nachts bekend worden te kijken of er verbetermogelijkheden zijn. Voor uitbraken die overdag bekend worden houdt het ministerie vast aan de draaiboeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.