Home

Nieuws 625 x bekeken

Kamer wil snel kabinetsreactie over Brenninkmeijer

Den Haag - De Tweede Kamer wil snel een reactie van het kabinet op uitlatingen van de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer.

Brenninkmeijer bekeek de rol van de overheid in de bestrijding van de Q-koortsuitbraak en hield daarvoor onder meer een hoorzitting. Dinsdag zei hij dat het er alle schijn van had dat achter de schermen afstemming plaatsvond over de verklaringen van hoge ambtenaren en de oud-bewindslieden Gerda Verburg en Ab Klink.

SP-Kamerlid Henk van Gerven wil daarover opheldering van minister Liesbeth Spies en van de betrokken bewindslieden op de ministeries van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie en Volksgezondheid. Hij kreeg dinsdag bijval van de gehele Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.