Home

Nieuws 1066 x bekeken 1 reactie

'Kabinet blijft zich inzetten voor behoud Europees landbouwbudget'

Den Haag - Het huidige kabinet blijft zich in Brussel inzetten voor het nominaal gelijk houden van het Europese landbouwbudget. Die toezegging heeft LTO-voorzitter Albert Jan Maat gehad na informeel overleg met premier Mark Rutte.

De toezegging is belangrijk, nu er veel onrust in Brussel is door de economische crisis.

Maat sprak met Rutte over onder andere de actuele situatie in de land- en tuinbouw en over de economische crisis. Maat heeft  opnieuw het belang van de land- en tuinbouw benadrukt voor de Nederlandse economie. "De agrarische export is in het vierde kwartaal van 2011 met 6 procent gestegen", geeft Maat als voorbeeld. Hij heeft Rutte erop gewezen dat het afschaffen van een regeling als de rode diesel effect kan hebben op de belangrijke rol die de agrarische sector speelt voor de economie.

Eén reactie

  • zanden

    Er gaat al jarenlang jaarlijks 45 miljard euro als bedrijfstoeslag naar Europese en dus ook Nederlandse boeren. Demissionair minister-president Mark Rutte wil dit op dringend verzoek van de heer Maat vooral zo houden. Weet de heer Rutte ook dat 20% van de boeren 80% van die 45 miljard krijgt? En dat bijvoorbeeld één Nederlandse kalvermesterij in 2011 alleen al 358.000 ontving? Het is niet te hopen dat de heer Mark Rutte deze volstrekt onrechtvaardige verspilling van Europees belastinggeld op deze wijze onderschrijft en laat voortwoekeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.