Home

Nieuws 538 x bekeken

Fusievoorstel COM en Federatie Agrotechniek aangenomen

Nieuwegein – De leden van het Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (COM) en de Federatie Agrotechniek zijn akkoord met het voornemen van de besturen te fuseren. Op 1 januari 2013 moet de fusie afgerond zijn. Dat zegt voorzitter Erik Hogenvorst van het COM. De leden hebben wel gevraagd meer concreet te maken wat de voordelen kunnen zijn.

De nieuwe organisatie krijgt een andere naam en mogelijk wordt het secretariaat uitgebreid met een directeur, die ook als aansprekend gezicht naar de buitenwereld moet fungeren. Momenteel tellen de organisaties samen twee voorzitters die zich in deeltijd met de belangenbehartiging bezighouden en twee branchemanagers. De politiek weet zodoende soms niet wie te bellen over een mechanisatievraagstuk, aldus Hogenvorst, terwijl concurrerende belangen vaak wel door één sterke organisatie worden verdedigd.

De fusie is vooral bedoeld om samen een duidelijke agenda neer te zetten. Het COM vertegenwoordigt dealerbedrijven terwijl de Federatie Agrotechniek, waarvan het COM lid is, zich vooral richt op fabrikanten en importeurs. Ketens worden korter, waarbij fabrikanten bijvoorbeeld soms de importeur als schakel overslaan, aldus Hogenvorst, en het aantal dealerbedrijven daalt. De nieuwe organisatie telt straks een kleine 1000 leden en zal wel lid blijven van de Metaalunie.

Of registreer je om te kunnen reageren.