Home

Nieuws 354 x bekeken

Eurostat: 12,4 procent energieconsumptie EU duurzaam

Luxemburg - In 2010 was 12,4 procent van de totale energieconsumptie in de EU opgewekt met hernieuwbare energiebronnen. Dat blijkt uit cijfers verzameld door Eurostat, het Europese statistische bureau.

In 2009 lag het percentage nog op 11,7 procent en in 2008 net boven 10 procent. Zweden kent vooral dankzij de aanwezigheid van waterkrachtcentrales het hoogste percentage duurzame energie: 47,9 procent. Ook in Finland, Letland en Oostenrijk ligt het percentage boven de 30 procent van de totale consumptie. In Portugal is hernieuwbare energie goed voor bijna een kwart van de consumptie. Nederland hangt met het Verenigd Koninkrijk en Malta onderaan. In Nederland was in 2010 4 procent van de energieconsumptie hernieuwbaar opgewekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.