Home

Nieuws 554 x bekeken 1 reactie

ELI geeft 123,6 miljoen uit aan externe inhuur

Den Haag - Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft in 2011 voor 123,6 miljoen euro aan externe krachten ingezet.

Dat blijkt uit een overzicht dat minister Maxime Verhagen op verzoek van CDA-kamerlid Ger Koopmans naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Koopmans was rapporteur bij de behandeling van het jaarverslag van het ministerie.

Eerder viel de Kamer al over de grote uitgavenposten voor externe inhuur bij Dienst Regelingen. Het ging in totaal om 35 miljoen euro, waarvan 28,5 miljoen euro werd besteed aan de inhuur van externe arbeidskrachten, met name uitzendkrachten.

Bij de NVWA werd voor 15 miljoen euro extra 'inhuur derden' in de boeken opgenomen. Hiervoor was al 2,5 miljoen euro begroot, waardoor de totale kosten voro de inhuur van externe krachten op 17,6 miljoen euro komt.

De extne inhuur voor Agentschap NL was in 2011 het hoogst: 54,8 miljoen euro. De stafdienst van het ministerie gaf 10,1 miljoen euro aan externe inhuur uit, voor de NMA ging het om 2,3 miljoen euro.

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw heeft de Kamer al toegezegd de begrotingswerkwijze bij Dienst Regelingen en de NVWA te veranderen, waardoor er geen grote rekeningen meer achteraf zullen komen.

Eén reactie

  • Mels

    Alleen maar omdat ze er of te stom voor zijn of te beroerd.je zal ook es ant werk moeten,phoe phoe

Of registreer je om te kunnen reageren.