Home

Nieuws 312 x bekeken

'Duurzame agrarische groei versterkt economie'

Rio de Janeiro - Kleine landbouwbedrijven hebben de sleutel in handen voor een duurzame ontwikkeling, zegt voorzitter Kanayo Nwanze van het International Fund for Agricultural Development (IFAD). Volgens Nwanze is de duurzaamheidsconferentie in Rio de Janeiro een nu-of-nooit-mogelijkheid om het wereldwijde landbouw- en voedselsysteem zo te herstructureren dat een half miljard kleine boeren de motor van de duurzaamheid worden.

Nwanze denkt niet dat er één middel is dat armoede kan bestrijden en voedselzekerheid kan bewerkstelligen.  Volgens Nwanze is het nodig te investeren in kleine boeren. De kleine boeren in Afrika en Azië kunnen samen zorgen voor een groei in voedselproductie, en daarmee ook voorzien in hun eigen inkomen.

Volgens Nwanze zal de economie er wel bij varen als boeren niet alleen in staat zijn zichzelf van genoeg voedsel te voorzien, maar ook anderen kunnen voeden. "Maar ze kunnen dat niet alleen. Het is geen toeval dat in landen waar de landbouw vooruit gaat, er ook grote investeringen in onderzoek en infrastructuur zijn gedaan."

Of registreer je om te kunnen reageren.