Home

Nieuws 700 x bekeken

Duitse raad bepleit reductie vleesconsumptie

Berlijn - De wetenschappelijke raad voor het milieubeleid in Duitsland (SRU) pleit voor vermindering van de vleesconsumptie. De raad doet dat in een advies aan de regering in Berlijn.

Minder  vlees eten is volgens de regeringsadviesinstantie nodig met het oog op de groeiende wereldbevolking en de gevolgen van de intensieve landbouw voor het milieu. Producten uit de extensieve weidehouderij en van extensief geproduceerd voer moeten de voorkeur krijgen, aldus de raad. Daarvoor zou een nieuw zegel voor dit soort producten kunnen worden gelanceerd.

Tevens pleit SRU voor informatiecampagnes ter bevordering van een milieubewust consumptiepatroon. Ook is de raad ervoor dat wordt nagedacht over een vettax zoals in Denemarken. Er moet volgens de raad worden gestudeerd op de mogelijk positieve invloed van zo’n accijns.

Of registreer je om te kunnen reageren.