Home

Nieuws 372 x bekeken 1 reactie

‘Drinkwater wordt duurder’

Utrecht - Drinkwater in Nederland wordt duurder. Het zuiveren van grondwater wordt kostbaarder waardoor de betaalbaarheid van het kraanwater in het geding is. Dat zegt directeur Theo Schmitz van Vewin, de koepel van waterbedrijven in dagblad De Telegraaf.

Volgens Schmitz is ons drinkwater in gevaar. Waterwingebieden zouden onvoldoende beschermd worden. Schmitz vindt dat er in Nederland betere afspraken moeten worden gemaakt over graafwerkzaamheden. Steeds meer bedrijven uit de bouw, telecom, olie- en gasindustrie boren en graven in de grond.

Nederland heeft nu nog het beste drinkwater ter wereld, volgens Schmitz. Nederlanders gebruiken jaarlijks 1.200 miljard liter drinkwater. Hiervan komt 675 miljard uit grondwater. De rest is duin- of oppervlaktewater.

Eén reactie

  • natuurboer

    Ach ja, een bad nemen in drinkwater, de auto gaan wassen met drinkwater, de was doen met drinkwater en ook nog de wc doorspoelen met drinkwater. Zo kan ik nog wel meer toepassingen bedenken waarbij afgevraagd mag worden of daar de kwaliteit DRINKwater voor moet worden gebruikt. Wat minder drinkwater verspillen is meer dan wenselijk lijkt mij.

Of registreer je om te kunnen reageren.