Home

Nieuws 1349 x bekeken 1 reactie

Deense overheid wil biovergisting van mais niet subsidiëren

Kopenhagen - Biovergisting met mais krijgt in Denemarken niet de onlangs verhoogde subsidie.

Dat heeft het energieministerie meegedeeld. ”Biovergisting moet duurzaam zijn en hoofdzakelijk zijn gebaseerd op rest- en afvalproducten”, licht bewindsman Martin Lidegaard toe. Volgens hem dient een situatie als in Duitsland te worden voorkomen, waar ”een groot deel van het landbouwareaal als gevolg van de biogasproductie wordt gebruikt voor de teelt van mais.”

De subsidie is verhoogd  zodat biogas kan concurreren met aardgas. Momenteel bedraagt de premie 3,50 euro per giga joule, maar het bedrag kan jaarlijks worden aangepast, al naar gelang de aardgasprijsontwikkeling.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.