Home

Nieuws 2019 x bekeken

Crisis- en herstelwet door de Kamer gedrukt

Den Haag - Onder leiding van het CDA lijkt de verlenging van de crisis- en herstelwet toch te worden aangenomen door de Tweede Kamer.

Na twee procedurevergaderingen blijkt dat de oppositiepartijen een derde termijn willen voor behandelingen van de nota van wijzigingen die maandag is toegevoegd aan de wet. Deze derde termijn zal moeten plaatsvinden na het zomerreces.

Regeringspartijen CDA en VVD zien dit niet zitten. CDA-kamerlid Ger Koopmans vindt dat er na een wetgevingsoverleg en twee nadere verslagen over kan worden gegaan tot stemming. Oppositiepartijen zijn het daar niet mee eens, omdat ze de nota van wijziging eerst goed willen beoordelen en behandelen.

Omdat CDA met steun van VVD, PVV, SGP en Brinkman een meerderheid heeft, wordt er dindag gestemd over het wetsvoorstel, waarmee het naar verwachting met dezelfde meerderheid zal worden aangenomen.

De crisis- en herstelwet zorgt voor versnelling van procedures bij het aanvragen van vergunningen, om hiermee de economische ontwikkeling te stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.