Home

Nieuws 348 x bekeken

Convenant supermarkten en handel duurzame groente en fruit

Amsterdam – Een brede coalitie van supermarkten, handelsbedrijven en maatschappelijke organisaties willen dat in 2020 alle geïmporteerde verse groente en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië duurzaam geproduceerd is. Ze tekenden daartoe een convenant. Het Initiatief Duurzame Handel (IDH) coördineert het programma, dat mede wordt ondersteund door ICCO, Solidaridad, het Productschap Tuinbouw en handelskoepel Frugi-Venta.

De partijen willen in drie stappen van 30 procent in 2014 via 50 procent in 2015 naar 100 procent duurzaam ingekocht volume van hun producten in 2020. Onder de ondertekenaars zijn onder meer Albert Heijn, Jumbo, Superunie, C1000, Lidl, The Greenery, Eosta, Staay Food Group en Van Oers United. Concrete duurzaamheidseisen zijn niet bekendgemaakt. Aan de hand van een serie standaarden waaronder Fairtrade, Rainforest Alliance en BSCI wordt bepaald wat de coalitie duurzaam acht.

IDH gaat de komende jaren met de betrokken partijen projecten uitvoeren die moeten leiden tot efficiënter gebruik van water en verbetering van arbeidsomstandigheden. De ambassades van Zuid-Afrika, Colombia en Ethiopië zijn reeds door IDH bij de projectvorming betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.