Home

Nieuws 542 x bekeken

Case New Holland en Fiat Industrial mogelijk samen

Amsterdam – Topman Sergio Marchionne van Fiat Industrial wil een fusie van zijn bedrijf met machinebouwer CNH Global NV, bekend van de merken Case-IH en New Holland. Het nieuwe bedrijf zou niet meer vanuit Milaan maar vanuit de VS geleid worden en de naam Fiat opgeven.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. CNH Global laat de deal evalueren door een onafhankelijk comité. CNH Global lijkt weinig mogelijkheden te hebben de fusie tegen te houden. Officieel moeten de besturen van beide organisaties akkoord gaan. Fiat Industrial, dat onder meer Iveco-vrachtauto’s en bussen maakt, heeft 88 procent van de aandelen CNH Global in handen. Volgens Marchionne, tevens bestuursvoorzitter van de autobedrijven Fiat en Chrysler, kunnen de twee dochterbedrijven van Fiat Industrial Group samen investeerders meer waarde opleveren.

In hoeverre kosten omlaag gebracht kunnen worden, is niet bekendgemaakt. Het nieuwe bedrijf krijgt wat Marchionne betreft een beursnotering in zowel New York als Europa, maar niet noodzakelijk in Milaan. De beurswaarde van Fiat Industrial is momenteel 9,6 miljard euro terwijl CNH global meer dan 8 miljard waard is.

De topman benadrukt dat de samenvoeging geen opmaat is voor het samenvoegen van de autobedrijven Fiat en Chrysler. CNH Global staat vanwege belastingtechnische redenen in Nederland geregistreerd maar wordt geleid vanuit Burr Ridge, net buiten Chicago.

Of registreer je om te kunnen reageren.