Home

Nieuws 210 x bekeken

Bleker vermindert aantal vragen bij Gecombineerde Opgave

Den Haag - Het aantal vragen dat ondernemers bij de Gecombineerde Opgaven moeten beantwoorden, wordt de komende jaren verder verminderd.

Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in antwoord op vragen van VVD-kamerlid Janneke Snijder. "Ongeveer 80 procent van de vragen die tijdens de gecombineerde opgave worden gesteld zijn Europees verplicht. Het aantal niet-verplichte vragen is sinds 2012 met 35 procent gereduceerd", zegt Bleker. DR is bezig met de introductie van een nieuw systeem, waarbij ondernemers alleen vragen hoeven te beantwoorden als er ook daadwerkelijk iets veranderd is ten opzichte van het vorige jaar. "Aan een verdere reductie van het aantal vragen wordt gewerkt", aldus Bleker.

Of registreer je om te kunnen reageren.