Home

Nieuws 899 x bekeken 2 reacties

Bleker teleurgesteld in Europese ambitie diertransport

Luxemburg - Staatssecretaris Henk Bleker vindt dat de Europese landbouwministers te weinig ambitie hebben op het gebied van dierenwelzijn.

De Europese landbouwministers gingen maandag akkoord met een nieuwe dierenwelzijnsstrategie, die richtlijnen geeft voor alle landbouwhuisdieren. Bleker onthield zich van stemming. Hij was teleurgsteld in Europees commissaris John Dallie, die volgens Bleker "geen aanstalten maakt om iets met de transporttijden van slachtvee te doen. De lat voor de verbetering van het dierenwelzijn ligt niet hoog genoeg." Bleker kreeg steun van Zweden, Engeland, Oostenrijk en Denemarken.

Een minderheid van lidstaten wil het diertransport  beperken tot maximaal acht uur, zoals ook het Europees Parlement heeft voorgesteld. De tekst waar de landbouwministers op uitkwamen was dat  het transport zo kort mogelijk moet zijn. Ze verwijzen wel naar het oordeel van het Europarlement, maar nemen dat standpunt niet over.

De Europese Commissie is niet van plan op korte termijn met nieuwe voorstellen te komen, zei de Europees Commissaris voor consumentenzaken, John Dalli. De Europese Commissie is wel van plan strakker toe te zien op de naleving van de bestaande regels.

Laatste reacties

  • Heijdravleesvee

    Bleker is vooral bezig met stemmen te winnen op links. ik had even het idee dat hij een man van de praktijk was.

  • anton1937

    Bleker probeert op een verantwoorde manier het dierenwelzijn tijdens transport te verbeteren m n de transporttijden te beperken. Maar ja in zuidelijke landen, Frankrijk, Italië, Spanje etc die nemen het niet zo nauw hoe ze met dieren omgaan. Het is goed dat Bleker zijn stem heeft laten horen, hopelijk komt er in de toekomst een beter beleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.