Home

Nieuws 202 x bekeken

Besparende consument let minder op veilig voedsel

Londen – De moderne besparende consument let minder op de veiligheid van zijn eten dan eigenlijk nodig is. Veel mensen bewaren tegenwoordig kliekjes in plaats van ze weg te gooien, maar houden daarbij niet in de gaten of dat eten nog goed te gebruiken is. Anderen letten te weinig op de uiterste gebruiksdatum waardoor ook in die gevallen de gezondheid in gevaar kan komen.

Dat stelt de Britse dienst voor de voedselveiligheid Food Standards Agency naar aanleiding van een onderzoek naar de eetgewoonten. Volgens die enquête denkt 80 procent van de Britten dat voeding de laatste jaren duurder is geworden. De helft van de mensen probeert dat op te vangen door kliekjes minder weg te gooien maar later alsnog op te eten. "Sommigen houden die kliekjes daarbij langer in de koelkast dan de aanbevolen twee dagen", denkt Bob Martin, deskundige op het gebied van de voedselveiligheid bij de FSA. "Kliekjes gebruiken is een goede manier om te besparen. Als we ze echter niet goed bewaren of verwerken, bijvoorbeeld bij het ontdooien, dan bestaat er een gerede kans op voedselvergiftiging. Wij moedigen de mensen graag aan om kliekjes te gebruiken maar houdt daarbij dan wel je gezondheid in de gaten."

Of registreer je om te kunnen reageren.