Home

Nieuws 675 x bekeken laatste update:23 aug 2012

Belang bedrijfsleven benadrukt tijdens VVD-congres

Den Haag – Nederland is een open economie, een deel van de wereld en een deel van Europa. “Wie zich daar niets van aan trekt, doet aan volksverlakkerij”, zegt partijvoorzitter Benk Korthals van de VVD tijdens het verkiezingscongres in Den Haag. Korthals richt hiermee kritiek op de PVV van Geert Wilders, die liefst uit Europa en uit de euro zou stappen.

Korthals zegt dat waakzaamheid naar Brussel desondanks wel belangrijk is. De VVD wil voorkomen dat ook de betere economieën erger in de problemen komen door lidstaten waar de economische crisis het grootst is.

Korthals uitte in zijn speech kritiek op het snelle wisselen van Kamerleden. “De Kamer is niet gediend bij passanten. Het is een verantwoordelijke taak en niet bedoeld als station voor passanten op zoek naar iets anders”, vindt Korthals.

Lijsttrekker Mark Rutte sprak tijdens het congres over het belang van het bedrijfsleven voor Nederland.  `Nederland is gebouwd op hard werken. Stap voor stap en steen voor steen is hard gewerkt aan onze vrije land. Vanuit hele wereld komen mensen naar ons succesvolle bedrijfsleven kijken. Bedrijven willen zich niet alleen hier vestigen. Vanuit de hele wereld willen ze ook een stukje van Nederland naar zich toe trekken door Nederlandse producten te gebruiken.`

Op het partijcongres werd in deelsessies over natuur en veiligheid gesproken. De VVD vindt dat ook de bestaande Ecologsiche Hoofdstructuur (EHS) nog eens goed beoordeeld moet worden. De partij wil vooral een mooi landschap met kwalitatief goede natuur en tussen de natuur ruimte voor de landbouw.

Behoud van de dierenpolitie is volgens het partijcongres niet nodig. Maar er moet wel een betere verbinding komen tussen de politie en de specialisten op het gebied van dierenwelzijn.

De definitieve kandidatenlijst van de VVD wordt 29 juni gepresenteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.