Home

Nieuws 274 x bekeken

Bauernverband toont in campagne sterk verbeterd dierenwelzijn

Berlijn - Het Bauernverband (DBV) vernieuwt zijn lopende pr-campagne ’Arbeit mit Leidenschaft’ (werk met hartstocht) met Duitsland-wijde informatie over de in de afgelopen jaren gerealiseerde verbetering van het dierenwelzijn.

”De dieren leven vandaag in een wezenlijk betere omgeving dan in vroegere jaren. Airconditioning, ligmatrassen, geoptimaliseerde voedering, massageborstels en diervriendelijke melkinstallaties zorgen bijvoorbeeld in de loopstal bij koeien voor correcte huisvestingsomstandigheden,” licht DBV-topman Gerd Sonnleitner toe bij de lancering van de vernieuwde campagne. In heel Duitsland hangen boeren posters op bij hun bedrijf waarmee daarop de aandacht wordt gevestigd. De eerste poster laat een koe zien die zich ontspannen met de massageborstel over de rug laat strijken. Volgens pr-commissievoorzitter Joachim Rückwied toont de campagne meer emotie en verrassende perspectieven vanuit de optiek van de consument. Ook zal worden gebruik gemaakt van YouTube en Facebook waar onder meer filmpjes van een varkensstal zullen zijn te zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.