Home

Nieuws 355 x bekeken

Atsma wil meer gebruik groen gas

Groningen - Groen gas moet net zo vertrouwd worden als groen gras. Dat zegt demissionair staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu. Hij zei dat bij Gasunie, waar de eerste vrachtwagens op groen gas in gebruik werden genomen.
Een gasgestookte motor stoot minder roet en stikstofoxide uit dan een dieselmotor. "Wanneer het gas afkomstig is uit vergisting van mest of afvalstoffen draagt het bovendien bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot", aldus Atsma.
Atsma refereerde in Groningen aan het ‘Lente-akkoord’ waarin 200 miljoen euro is vrijgemaakt voor verduurzaming van de economie. Productie van duurzame energie door agrarische bedrijven is daarbij een van de dingen die gestimuleerd wordt. "Voor verduurzaming van de landbouw is in 2013 20 miljoen euro beschikbaar, plus 50 procent cofinanciering door Europa,’ aldus de staatssecretaris. "Mestvergisting kan daarvan volop profiteren."
In Nederland rijden inmiddels zo’n 3.000 auto’s op groen gas. 

Of registreer je om te kunnen reageren.