Home

Nieuws 422 x bekeken laatste update:16 mei 2012

debat Hedwige krijgt woensdag vervolg

Den Haag - Het debat over de toekomst van de Zeeuwse Hedwigepolder wordt woensdag voortgezet.

Een verzoek van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven vom het debat te voort te zetten voordat het ministerie een brief naar Brussel stuurt, kreeg steun van PvdA, PvdD, Groenlinks en VVD. Hiermee is er een meerderheid voor afronding van het debat.
Het debat werd in april afgebroken nadat landbouwstaatssecretaris Henk Bleker zei een brief uit Brussel te hebben waarin stond dat Eurcommissaris Janez Potocnik (milieu) akkoord zou zijn met een alternatief plan van Bleker om op drie plaatsen te ontpolderen langs de Westerschelde. Het Nederlandse kabinet wil daarmee een deel van de Hedwigepolder sparen.
SP en PVV willen het debat liever niet vervolgen, omdat ze het onderwerp controversieel willen verklaren. Dit zou ertoe kunnen leiden dat er tot de verkiezingen geen besluiten meer worden genomen over de Hedwigepolder.

Stichting Red onze Polders blijft fel tegenstander van ontpoldering en kiest voor buitendijkse natuurherstel. De actievoerders hebben Eurocommissaris Potocnik schriftelijk uitgenodigd om het buitendijkse natuurgebied bij Breskens te komen bekijken. Red onze polders vindt het beleid van Potocnik niet consistent.

Of registreer je om te kunnen reageren.