Home

Nieuws 4041 x bekeken 23 reacties

Wijffels: Bleker heeft vooral toekomst bij zijn pony’s

Den Haag – CDA prominent Herman Wijffels kraakt de kandidatuur van Henk Bleker voor het lijsttrekkersschap van het CDA.

Hij ziet het liefst nieuwe gezichten zoals Mona Keijzer en Marcel Wintels. Bleker heeft 'vooral toekomst bij zijn pony's' stelde Wijffels voor de KRO-radio.
Wijffels houdt er rekening mee dat aanstaande vrijdag geen enkele kandidaat direct gekozen zal worden. In dat geval spreekt hij een duidelijke voorkeur uit voor een ervaren Haags gezicht en een nieuw, fris gezicht in de personen van de huidige fractievoorzitter in de Tweede Kamer Sybrand van Haersma Buma en wethouder Mona Keijzer op plaats 1 en 2 van de lijst.
Wijffels rekent de huidige partijtop de samenwerking met de PVV zwaar aan. Hij hekelt vooral de rol van Henk Bleker. De staatssecretaris van ELI hoort volgens de oud-informateur van het laatste kabinet-Balkenende niet in de top van de lijst. Hij verwijt Bleker een 'bestuurlijk en ethisch dubieuze rol' bij de vorming van het kabinet Rutte. Niet alleen door samen te werken met de PVV, maar ook door als toenmalig voorzitter van het CDA zitting te nemen in het Kabinet.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Pieter Van Vollenhove ,Heeft niets dan lof over de dan van het gedoog kabinet
  Als het gaat om de rechten van slachtoffers van geweld misdaad , verkrachting.verkeer. enz.
  Iets waar Wijffels nog nooit oog voor heeft gehad, Nog als Raboman nog als architect van Balkenelende. Bleker en Wilders wel

 • aarthamstra1

  Pieter Van Vollenhove ,Heeft niets dan lof over de dan van het gedoog kabinet
  Als het gaat om de rechten van slachtoffers van geweld misdaad , verkrachting.verkeer. enz.
  Iets waar Wijffels nog nooit oog voor heeft gehad, Nog als Raboman nog als architect van Balkenelende. Bleker en Wilders wel

 • jan1966

  Henk Bleker had tenminste nog oog voor boeren , een groep in de samenleving die door het CDA de laatste jaren stelselmatig geschoffeerd is

 • Mels

  Wijfels,de proleet,heeft lekker zijn zakken gevuld bij de rabo en nu katten op iemand die eindelijk iets onderneemt tegen de gevestigde orde van beroeps geldverspillers,gut gut wat een wijsheid,stuur met pensioen die man.

 • respect

  Herman Wijfels, er zijn 2 mogelijkheden, of je dementeert, of je bent een laffe proleet, zoals hierboven uitgemeten. Wat een'armoedige reactie, die je benepen karakter breed uitmeet. Geef mij maar een moedige man als Bleeker in plaats van een 'zichzelf feliciterende grijze muis'die jij bent. Je bent een velloze worst zonder inhoud. Bah..wat een vies mannetje ben jij !

 • Sjaak

  En dat zijn dan de woorden van Dhr. Wijffels!

  Ook een lid van het CDA, die de zgn. 'waarden en normen' hoog in het vaandel hebben. Ben benieuwd naar het 'zelfreinigend vermogen' van deze parij, zodat het aanzien weer een beetje hersteld word....
  Waarschijnlijk neemt Henkie afstand van deze clowneske vertoning met de woorden; 'sapperdeflap....dag bloemen, dag vogels, dag kinderen...';)

 • Mozes

  Ik was en ben als CDA-lid groot voorstander van het gedoogkabinet. Niet omdat ik enige sympathie heb voor Wilders maar omdat bijna 1 op 6 kiezers op Wilders hebben gestemd. Door deze te passeren wordt Wilders gevestigd in zijn beschuldiging van een 'cordon sanitair, de stem van de man in de straat wordt niet gehoord en de elite spelen elkaar de baantjes toe'. Dankzij het gedoogkabinet kon zijn aanhang zien wat hij in het bestuur van het land waard is. Alleen simbool politiek en als er werkelijk beleid gevoerd moet worden kan hij dit niet aan. Geen knip voor de neus waard dus. Een antiepartij kan alleen floreren zolang ze van de zijlijn kunnen schoppen, betrek ze bij het bestuur en ze vallen door de mand. Met de LPF is dit in vier maanden gelukt met Wilders in anderhalf jaar.Door het gedoogkabinet is de opmars van Wilders gestopt en is
  Nederland van een ramp gered.

  Wat de lijsttrekkersverkiezing bij het CDA betreft zitten we nu met een luxe probleem dat we twee goede kadidaten hebben: Siebrand van Heersma Buma

 • Mozes

  Vervolg van mijn reactie.

  ....en Mona Kijezer. Bleker is voor mij als lijstrekker van het CDA volstrekt ongewenst.

 • aarthamstra1

  Mozes, Je kan beter de banken spekken , de schulden van de banken zijn met dank aan het CDA overgenomen door de regeringen . Nu mogen de burgers (boeren) het gelag betalen , U noemt dat verantwoording nemen . Wilders noemt dat je rug recht houden . Pieter Van Volenhove heeft moed getoont door zonder aanziens des persoon . Lof uit te spreken over het eerste kabinet over de goede daden voor de slachtoffers van onrecht. Lef is niet de multinationals( Z.L.T.O.) banken de hand boven het hoofd houden Juist het CDA
  doet niet anders. daar hebben ze de PVV niet mee , Maar de hard werkende bevolking. Hoe durf als CDAér trots te zijn dat PIM is vermoord. Sp en Pvv stemmers zijn voor al mensen die zich bedonderd voelen door de zittenden elite. Die groep zal nu met de crisis veroorzaakt door onder andere zakkenvullende CDA érs alleen maar groter worden.

 • bankivahoen

  Wijffels heeft over de ruggen van boeren en tuinders in het verleden zijn zakken vet gevuld en gaat linkse prietpraat uitslaan(Veerman heeft hier ook al last van).Gelukkig geeft hij het CDA zo definitief de afgrond ingeduwd!!Wijffels is en blijft een boerenhater pur sang.

 • Mozes

  Aarthamstra, juist omdat PVV stemmers geen vertrouwen in de politiek hebben moeten gangbare politieke partijen niet de neus in de lucht steken en zich wentelen in de superioriteit van hun principes en idealen om daarmee de kloof nog groter maken. Ze moeten een verbinding met deze mensen aangaan hoe bizar hun ideeën ook zijn. Bij Siebrand van Heersma Buma en Mona Keijzer vind ik dit inzicht terug. Bij verschillende prominente CDA-ers zoals Ab Klink en Wijffels mis ik dit inzicht.

 • J@gertje

  De uitspraken van Herman Wijffels, waarbij hij zijn eigen parijgenoot op een laffe manier afvalt, zeggen genoeg over hemzelf.
  Bleker is tenminste een man die durft te zeggen waar het op staat, maar bij Wijffels krijg ik zo mijn twijfels.

  Groet,
  J@gertje

 • Mels

  Mozes,je hebt gelijk in wat je zegt met het door de mand vallen maar vergeet niet dat veel toen LPF stemmers en nu PVV stemmers van de linkerkant kwamen,deze mensen waren en zijn het idd niet eens met de huidige elite in de politiek maar willen dat er meer naar Henk en Ingrid geluisterd wordt,nou maak ik me sterk dat Henk en Ingrid ook maar enig benul van politiek hebben maar dat het ze puur om de centen gaat,Pim en Geert vertellen een verhaal van gelijke strekkingen dat gaat er in als zoete koek,er wordt een ding niet gezegd en dat is dat de plannen altijd gedwarsboomd zullen worden door de zgn Beleidsmakers(deels uit Brussel vandaan).De topambtenaren die er al jaren zitten en uiteindelijk bepalen wat wel en niet,die moeten ook vervangen worden in September.

 • richar

  Wat een uitspraak van wijffels,respectloos. Hij laat onder zijn leiding pony's verhongeren (oostvaardersplassen) en maakt een misplaatste opmerking richting de heer bleker.
  Ik heb soms het idee dat de heer wijffels liever het cda kapot maakt dan helpt.
  Hij mag zijn mening hebben, maar niet op zo'n wilders manier.

 • Mozes

  Als het Henk en Ingrid om de centen gaat kunnen ze het beste voor Brussel zijn want dat levert op de lange termijn toch de meeste centen op. Dat wordt door Wilders er niet bij gezegd.

 • Hermanx

  Herman Wijffels geeft Henk Bleker een gemene stoot onder de gordel! Deze ex Rabo bankier profileert zich meer en meer als goedmens. (De bijnaam van de zelfbenoemde morele elite) Wijffels staat net als heel veel andere goedmensen heel ver af van de dagelijkse werkelijkheid. Een elitaire kaste, die het monopolie claimt op moraliteit. Inmiddels zich zelf verrijkend over de ruggen van hard werkende werknemers en middenstanders. Daarbij tegelijkertijd de risico's van het corrupte financiele systeem in Europa afwentelend op de o zo verfoeide slechtmensen die op de in zijn ogen verkeerde partijen stemmen. Bleker past inderdaad niet bij die elite, dat heeft Wijffels goed gezien.
  Hij past er inderdaad niet bij, want hij zegt wat hij denkt, en voelt. Hij maakt fouten en schat soms zaken verkeerd in. Nou én? Hij is dan ook geen politiek dier met een vlotte babbel. Gewoon een goede vent die probeert zijn best te doen. Iemand die spontaan is en recht voor de raap. En dat siert hem.

 • Mels

  Hij kan beter terug gaan naar de Rampobank en de dwaze westafrika plannen een halt toe roepen.

 • fa. de Graaf

  Ongelooflijk dat de topman van een bank zo'n politieke uitspraak doet, we moeten niet vergeten dat door het 1ste kabinet Rutte er vele veranderingen in het denken van de politici gekomen is. Links is zo machts- en baantjes belust dat er nu ineens een akkoort was voor bezuinigingen. Dirk.

 • bankivahoen

  Goed verwoord ,Hermanx!!!

 • ErIkDireks

  De beste stuurlui staan aan wal .........

 • wzandbergen1

  Gaat Herman Wijffels ervoor om op de volgende verkiezingslijst van het CDA te komen? Gaat Herman ook in de tweede kamer meedoen? Wat is de politieke ambitie van Herman? Zie het al gebeuren na dat Herman via de Rabo de boeren financieel probeerde uit te kleden gaat hij ook politiek de boeren trachten uit te roeien.

 • drikhend

  Zakkenvullers zijn er steeds meer .Via goed betaalde baan . Eerst klagen ze de graaiers aan en zodra ze op hun plek zitten worden ze zelf graaiers . Deze figuur zie ik bij de graaiers horen die nu aan zij centen komt door de moraal ridder uit te hangen . Bleker is een mens die nog te veel boeren gevoel in zich heeft . En dus uitgesloten moet worden van de graaiers . Want iemand die soms het hart op de tong heeft liggen kan te veel vertellen en lastig zijn . En dus de orde in de graaiers wereld verstoren . Deze mensen(graaiers) hebben het al zo moeilijk in deze slechte tijden . Liefst zouden ze mensen met minimum loon noch minder laten verdienen zodat er bij de bedrijven waar zij een of meerdere functies bekleden meer overschiet . En hun vergoedingen weer hoger kunnen worden . Want anders kunnen zij niet rond komen van die 100 duizenden of meer per jaar die ze krijgen . En dan maar preken wat en wie goed en slecht is . Ik kan mij voorstellen dat er mensen zijn waar de normen en waarden vervagen .Want eens is het genoeg ingeleverd om de dikkoppen steeds rijker zien te worden . En zelf met hard werken amper de kop bovenwater te kunnen houden . Want wat deze heren en dames soms bedenken en willen wijk wel ver af van normen en waarden . Zelf zich verrijken en andere proberen uit te kleden en voor appel en ei laten werken ( liefst nog voor een lege dop).

 • agratax2

  Ik vind deze opmerking Wijffels onwaardig. Hij vernedert ich hiermee wel heel erg en maakt zich zeker niet geloofwaardiger met zo'n opmerking.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.