Home

Nieuws 3188 x bekeken

Vastgoedconcern achter Hof van Saksen bijna failliet

Utrecht - Phanos, het vastgoedconcern achter beleggingsdebacle Hof van Saksen welke 750 boeren vele miljoenen euro's kostte, heeft uitstel van betaling gekregen. Een faillissement lijkt voor het bedrijf dichtbij.

Hof van Saksen is eerder na een schuldsanering, waarbij de meeste agrarische beleggers hun positie verkochten voor 15 procent van de inleg, buiten het Phanos-concern geplaatst.
Ongeveer 40 boeren gingen niet met schikking akkoord en eisen nu via een rechtsgang 4 miljoen euro van LTO Noord Verzekeringen, wiens rechtsvoorganger WLTO Verzekeringen volgens hen het beleggingsproduct voor Phanos met name voor ouderen in de markt zette als appeltje voor de dorst.
De oud-directeur van WLTO Verzekeringen, Piet Blanken, getuigde onlangs bij de rechtbank Haarlem dat de beslissing met Phanos in zee te gaan vooral was gebaseerd op de vertrouwenswekkende eigenaar, Hans Ensing, en de goede reputatie van Phanos.

Of registreer je om te kunnen reageren.