Home

Nieuws 1780 x bekeken 1 reactie

Van Haersma Buma: afschaffen rode diesel deels gecompenseerd

Rotterdam – De voorgenomen bezuinigingen op rode diesel wordt voor de helft gecompenseerd voor de landbouw door een subsidieregeling voor duurzame energie.

Dat zegt CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma over het nieuwe bezuinigingspakket.
"Het accijnsvoordeel op rode diesel staat al jaren ter discussie", aldus Van Haersma Buma, die erop wijst dat een accijnsvoordeel voor het gebruik van een fossiele brandstof niet duurzaam is. Afschaffen van de rodedieselregeling levert de schatkist jaarlijks 300 miljoen euro op.
Om de landbouw tegemoet te komen is er volgens de CDA-fractievoorzitter een regeling in het nieuwe begrotingsakkoord voor subsidie voor investeringen in duurzame energie. Het geld is speciaal gelabeld voor de landbouw.
"De agrarische sector in Nederland is een speler van wereldformaat. Die motor voor de economie moet draaiend blijven", aldus de politicus.
Dat is ook de reden dat hij voorstander is voor behoud van het lage btw-tarief voor de sierteelt. "Sommige partijen vinden dat het btw-tarief op sierteeltproducten wel omhoog kan, omdat het een luxegoed is." Buma vindt dat dit niet kan, omdat dit een enorme klap zou zijn voor de Nederlandse sierteelt.

Eén reactie

  • jan1966

    Toen de BTW op concert- en cultuurkaartjes werd verhoogd ging links Nederland compleet over de zeik. Dus wat is er makkelijker om die 300 milieu terug te geven aan links Nederland en het dan maar door de landbouw op te laten hoestten, LTO is vast al wel weer accoord gegaan, die staat alleen maar met de staart tussen de benen de boeren toe te roepen dat protest hiertegen slecht is voor het imago.

Of registreer je om te kunnen reageren.