Home

Nieuws 539 x bekeken 4 reacties

Staten Flevoland willen bewoners laten meepraten over Oostvaarderswold

Lelystad - Een groot deel van het Flevolands provinciebestuur wil dat de nieuwe plannen voor het Oostvaarderswold in een zogenoemd openplanproces worden ontwikkeld. Daarmee worden de scenario's die Gedeputeerde Staten hebben voorgelegd vooralsnog opzij gelegd.

Bij dat proces zullen betrokkenen uit het gebied nadrukkelijk meepraten over de mogelijkheden die er nog zijn.

Tijdens de commissievergadering van Provinciale Staten, woensdagmiddag, pleitte alleen de PVV-fractie nadrukkelijk voor het teruggeven van de gronden aan de landbouw. Volgens Gedeputeerde Staten is dat een kostbare optie. Gedeputeerde Witteman bepleit een scenario dat zo min mogelijk geld kost, maar waarbij natuurontwikkeling en recreatie zo veel mogelijk worden gerealiseerd.

Witteman gaf woensdag aan dat een openplanproces wel tot een goed plan kan leiden, maar hij ziet veel haken en ogen aan dat idee.

Een openplanproces is een prima vorm voor gebiedsontwikkeling, volgens Witteman. Maar de randvoorwaarden, waaronder de beschikbaarheid van het geld, zullen bepalend zijn voor de uitkomsten, aldus de gedeputeerde, die niet op voorhand mee wil gaan in het idee.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  waarom is de gronden teruggeven aan de landbouw een kostbare optie, ik denk dat alleen het inrichten van natuur een kostbare optie is

 • info104

  Zuidelijk Flevoland is een polder en daar horen geen steden en bossen in ,tevens is hij drooggelegd om gewassen in te telen . Zo het nu is geworden moet het genoeg zijn en is er voldoende bebouwing (steden) en laten we blij zijn met de natuur die nu in voldoende grote aanwezig is , en laten we de ondernemers zoals de landbouw zijn gang gaan Zij leveren landelijk gezien een groot handelsoverschot wat erg belangrijk is voor onze economie.

 • agri2

  Teruggeven van grond aan de landbouw duur? Een kilverbak eroverheen en omploegen, voor een paar honderd Euro per ha heb je weer prachtige landbouwgrond.

 • NoordHollander

  inderdaad gewoon landbouwgrond van maken en verder niet teveel inspraak en ander groen geneuzel met pvv hoef je geen rekening te houden ze hebben diverse malen bewezen daar niet mee om te kunnen gaan ondanks zware bewaking en gepantserde autoos

Of registreer je om te kunnen reageren.