Home

Nieuws 508 x bekeken 1 reactie

SGP wil rode diesel behouden

Den Haag - De SGP pleit voor het behoud van de rode diesel.

Volgens Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf komt de maatregel uit het zogeheten Kunduz- of Lente-akkoord keihard aan in de agrarische sector en de bouw. "Boeren zijn niet in staat om hogere kosten als gevolg van deze afschaffing door te berekenen aan hun afnemers", zegt hij. "Dat betekent dat het om een onontkoombare lastenverhoging gaat."

Wel wordt de sector mogelijk gecompenseerd voor het financiële nadeel. Op welke wijze precies is nog onduidelijk; LTO zegt hierover in gesprek te zijn met de betrokken partijen. Waarschijnlijk wordt er extra geld uitgetrokken voor duurzame landbouw. Dijkgraaf vindt dat onvoldoende. "Dat komt maar bij een beperkt aantal boeren terecht. Bovendien kost verduurzaming van de landbouw geld. Eventuele subsidies kun je dan geen compensatie voor rode diesel noemen."

De kans dat het pleidooi van de SGP effect zal hebben, is niet groot. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil ervan af.

Eén reactie

  • tessemakergj

    heel goed van de sgp , sgp is eigenlijk de enige partij die het beste voor boeren belangen opkomt

Of registreer je om te kunnen reageren.