Home

Nieuws 404 x bekeken

Raad van State wuift bezwaar tegen geitenstal weg

Den Haag – De Raad van State heeft ongeveer twintig bezwaren tegen de bouw van een geitenstal in het Twentse Ambt Delden terzijde geschoven.

De gemeente Hof van Twente gaf eind 2010 vergunning voor de bouw van een 200 meter lange, 40 meter brede en 11,5 meter hoge geitenstal. Tegen de bouwplannen werd bezwaar gemaakt door een groot aantal omwonenden, die onder meer vrezen dat zij niet langer beschermd zijn tegen vervuiling van de lucht met geitenmeststofdeeltjes.
De rechter zegt dat de verleende bouwvergunning niet leidt tot de gevreesde gevolgen. De stal moet ook voldoen aan milieuregels, die ervoor moeten zorgen dat de effecten voor de omwonenden niet optreden, zegt de Raad van State.

Of registreer je om te kunnen reageren.