Home

Nieuws 901 x bekeken

Projectontwikkelaar moet alsnog aan boer betalen

Middelburg – Projectontwikkelaar DPP Projecten uit Zierikzee moet alsnog ruim 73.000 euro betalen aan een boer die een deel van zijn landbouwgrond bij Zierkikzee had verkocht

Dat blijkt uit een uitspraak van de Middelburgse rechtbank, die dinsdag is gepubliceerd.
De grondeigenaar verkocht zijn grond aan een projectontwikkelaar met daarbij de afspraak dat hij een bonus zou krijgen, zodra de grond voor bouwactiviteiten of een andere niet-agrarische bestemming zou worden doorverkocht. Toen de gemeente Zierikzee een deel van de grond wilde kopen, wilde zij niet met de verplichting worden opgescheept dat bij doorverkoop van de grond opnieuw met de boer moest worden afgerekend.
Daarop liet de projectontwikkelaar de boer een verklaring ondertekenen, waarin de boer afstand deed van zijn bonus. De boer ging ervan uit dat de verklaring die hij ondertekende alleen betekende dat hij niet ook van de gemeente een bonus zou krijgen bij doorverkoop van de grond. Maar in feite deed hij ook afstand van een bonus van de projectontwikkelaar.
De rechter vindt dat de projectontwikkelaar de verklaring niet duidelijk genoeg heeft geformuleerd, zodat voor de boer zonneklaar was dat hij niet alleen van de gemeente, maar ook van de projectontwikkelaar geen vergoeding zou krijgen. De rechter vindt dat de projectontwikkelaar alsnog over de brug moet komen: 73.400 euro plus wettelijke rente vanaf december 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.