Home

Nieuws 210 x bekeken

Omzet supermarkten 2,5 procent hoger in april

Rijswijk - De omzet van de supermarkten is in april met 2,5 procent gegroeid vergeleken met een jaar eerder.

De omzet steeg van 2,48 miljard euro in april 2011 naar 2,54 miljard vorige maand. Marktonderzoeker GfK heeft deze cijfers vrijdag bekendgemaakt. Het bedrag per kassabon daalde met 1,3 procent tot 22,37 euro. De consument bezocht in april wel 3,9 procent vaker de supermarkt. De omzet in de eerste vier maanden nam met 1,8 procent toe naar 10,44 miljard.

Consumenten maakten vorig jaar wat vaker gebruik van promotieaankopen. Van elke euro die ze in supermarkten uitgaven, werd 17 procent besteed aan een aanbieding. Een jaar eerder was dat nog 16,4 procent. Vooral verse producten worden vaker in de aanbieding gekocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.