Home

Nieuws 239 x bekeken

Moskou eist niet langer etiketten transgene voeding

Moskou – Op voeding in de Russische hoofdstad Moskou hoeft niet langer vermeld te worden of het transgene ingrediënten bevat. Dat is recent besloten.

De etikettering was in 2007 ingevoerd en verplicht voor voeding geleverd aan de gemeente. Voor levering aan bijvoorbeeld supermarkten of winkels was deelname vrijwillig, al had het in de praktijk een verplichtend karakter.
Dat staat in een rapport van de Amerikaanse landbouwvertegenwoordiging in Rusland, die het besluit interpreteert als een slag in het gezicht van de maatschappelijke beweging die transgene voeding tracht tegen te houden. Amerikaanse voedingsbedrijven verklaarden eerder dat de etikettering tegen federale Russische regels was.
In april besloot de Russische staat een programma te starten voor de ontwikkeling van biotechnologie ten behoeve van de Russische landbouw en voedingsindustrie. Ontwikkeling van transgene zaden is hierbij niet taboe verklaard. Voor het programma wordt mogelijk tot 2020 200 miljard roebel (5 miljard euro) vrijgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.