Home

Nieuws 540 x bekeken

Kaas en azijn de klos van aardbeving Italië

Modena/Parma - De wereldberoemde culinaire producten van de Italiaanse regio Emilia-Romagna hebben opnieuw te lijden gehad onder een aardbeving.

Gisteren raakten 550.000 parmezaanse kazen beschadigd, meer nog dan de 500.000 van 20 mei. Ook de productie van de luxe-azijn Aceto Balsamico di Modena raakte dinsdag zwaar gehavend.

De schade in de parmezaansector door de aardschokken op 20 mei was volgens de laatste ramingen al opgelopen tot 200 miljoen euro. Nu blijkt 10 procent van de jaarproductie beschadigd van de twee meest populaire varianten, Parmigiano en Grana.

Volgens een eerste voorzichtige schatting van de voorzitter van de azijnproducenten in de provincie Modena is dinsdag Aceto Balsamico ter waarde van zeker 15 miljoen euro vernietigd, aldus Italiaanse media.

Of registreer je om te kunnen reageren.