Home

Nieuws 279 x bekeken 3 reacties

IEA: productie biobrandstoffen moet verdubbelen voor klimaatdoelstelling

Parijs – De productie van biobrandstoffen moet verdubbelen om wereldwijde doelstellingen voor het beperken van opwarming van de aarde te halen.

Dat schrijft het Internationale Energie Agentschap (IEA) in het Trackingclean Energy Progress-rapport. Het IEA is een onderzoeks- en overlegorganisatie van vooral Westerse, olie-importerende landen.
Landen hebben zich ten doel gesteld de temperatuurstijging tot 2020 te beperken tot 2 graden Celsius. Om deze doelstellingen te halen moet het gebruik van biobrandstoffen verdubbelen en het gebruik van de meest geavanceerde biobrandstoffen (bijvoorbeeld biodiesel uit frituurvet) moet verviervoudigen.
Volgens de lobbygroep Global Renewable Fuels Alliance (GRFA), geraadpleegd door Agra Europe, betekent het rapport dat overheden te weinig doen. ”Met de dreiging van klimaatverandering groeiende, is het noodzakelijk dat we de uitstoot van broeikasgassen terugdringen met alternatieven voor ruwe olie”, aldus Bliss Baker van GRFA.
Volgens de IEA moet het jaarlijkse gebruik van biobrandstoffen in 2020 zijn opgelopen tot 240 miljard liter. Wanneer de biobrandstoffen duurzaam worden geproduceerd, leidt dit tot zeker 0,1 gigaton minder CO2-uitstoot in de transportsector.

Laatste reacties

  • agratax1

    Wie kan me zeggen wat 'Duurzaam geproduceerde biobrandstoffen' zijn?

  • denker123

    agratax1 dit artikel staat vandaag op Nu Wij .Shell en Lgan energie zien af van de bouw van een biobrandstoffen fabriek in de Canadesche provincie Manitoba.Dat is het gevolg van een strategische herrijking volgens Logan ? De twee wilden ethanol maken uit cellulose dat in stro zit Shell blijft zoelen naar oplossingen om biobrandstof op een industrieele schaal te ontwikkelen,staat er nog bij.Niet veel hoop dus op korte termijn op echt duurzaam geproduceerde biobrandstoffen.Dit I.E.A.heeft blijkbaar ook alles nog niet onderzocht.De biobrandstoffen produktie uit soyabonen mais en tarwe zal gewoon doorgaan,als je de verwachting van de Rabobank ziet die voorzien sterke prijsstijgingen dit najaar,onder de dekmantel uitvoer naar China.China kan beter de sterk dalende zuivelprodukten invoeren.

  • sybrenm1

    Door duurder wordende voedselprijzen zie ik dat de bio brandstoffen productie uit mais en tarwe etc op termijn meer stagneren. Regeringen zoals in China willen de bevolking wel rustig houden

Of registreer je om te kunnen reageren.