Home

Nieuws 315 x bekeken

Huishoudens geven minder uit aan voeding en genotmiddelen

Voorburg – Nederlandse huishoudens hebben in maart 2,9 procent minder uitgegeven aan voeding en genotmiddelen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uit een CBS-peiling blijkt dat 10 procent van de consumenten verwacht te bezuinigen op voeding. De grootste groep, 30 procent, verwacht in 2012 te bezuinigen op vakantie, recreatie en cultuur. De kans bestaat wel dat consumenten minder kiezen voor uitgaven in het buitenland en meer in Nederland zelf uitgeven. De totale uitgaven van consumenten daalden in maart 2,1 procent. De afname van de consumptie is wat groter dan in voorgaande maanden omdat relatief zacht weer leidde tot een lager gasverbruik. De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor het aantal koopdagen en prijsveranderingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.