Home

Nieuws 252 x bekeken

Hervorming GLB prioriteit voor nieuwe Franse minister

Parijs - De hervorming van het Europese landbouwbeleid is de belangrijkste prioriteit voor de landbouw. ''Hoe kunnen we daarbij de boeren perspectief bieden en het de Franse landbouw mogelijk maken om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan de werkgelegenheid en de rijkdom.'' Dat stelde de nieuwe Franse minister van landbouw Stéphane Le Foll bij de overdrachtsceremonie met zijn voorganger Bruno le Maire.

Le Foll is uitstekend op de hoogte van het Europees landbouwbeleid en het lopende debat over de hervorming daarvan omdat hij jaren lid is geweest van de landbouwcommissie van het Europees Parlement. Le Foll krijgt, anders dan zijn voorganger, ook voedingszaken in zijn portefeuille. De visserij is echter overgenomen door zijn collega voor transport en maritieme zaken. De nieuwe minister heeft de agronomisch ingenieur Philippe Mauguin, een voormalig landbouwattaché van de toenmalige premier Jospin, benoemd tot zijn kabinetsdirecteur.

Of registreer je om te kunnen reageren.