Home

Nieuws 281 x bekeken

Geen uitbreiding voor Vlaamse nertsenhouder

Brussel - De Belgische nertsenhouder François Coffyn mag zijn fokkerij in het West-Vlaamse Langemark-Poelkapelle niet uitbreiden.

De Raad van State heeft het besluit vernietigd van de Vlaamse minister voor Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvlieghe. Deze verleende de nertsenfokker in 2010 een milieuvergunning voor 9.000 dieren. De uitbreiding van 800 naar 9.000 nertsen stuitte op veel protest van buurtbewoners. Een van de omwonenden tekende hoger beroep aan bij de Vlaamse minister. De buurtbewoonster haalde onder meer de ernstige overlast aan waarmee ze geconfronteerd werd: sterke geurhinder, nertsen die regelmatig ontsnappen, insecten, ratten en muizen die afkomen op het bedrijfs(slacht)afval.

Of registreer je om te kunnen reageren.