Home

Nieuws 244 x bekeken

FAO: te weinig geld voor voorkoming voedselcrisis

Madrid – De wereldvoedselorganisatie FAO heeft nog een 'significant' tekort aan geld om de voedselzekerheid in de Sahel. landen rond de Sahara, te vergroten.

Dat zei directeur-generaal José Graziano da Silva tijdens het Foro Nueva Economía, een discussieforum in Madrid. De organisatie, onderdeel van de VN, heeft een tekort van zeker 200 miljoen dollar (155 miljoen euro).
Volgens Graziano da Silva zijn landen het wel steeds meer eens over hoe de voedselzekerheid in ontwikkelingslanden op te voeren, maar ontbreken de financiële middelen. Deels hangt het gebrek aan vrijgevigheid samen met de financiële crisis in vooral de Verenigde Staten en Europa.
"In de Hoorn van Afrika verliezen we een grote kans om voort te borduren op wat recent bereikt is." Mede door de FAO is vorig jaar een hongersnood in delen van Somalië bezworen, aldus de Braziliaan, maar nu moeten maatregelen volgen die een volgende crisis voorkomen. Boeren in de regio hebben behoefte aan productiemiddelen, infrastructuur en kennis.

Of registreer je om te kunnen reageren.