Home

Nieuws 248 x bekeken

’Extensiveringsvoorstellen Brussel contraproductief en onzinnig’

Berlijn – Voor elke hectare die in Duitsland door de extensiveringsvoorstellen van de Europese Commissie uit de productie worden genomen, moeten elders wereldwijd 2 hectare aan het areaal worden toegevoegd om de landbouwproductie op peil te houden.

Dat zegt het Bauernverband (DBV) op basis van berekeningen van onderzoeksinstituut von Thünen-Institut (vTI). ”Deze aanzienlijke productiviteit laat zien, wat het hoge vakmanschap van de boeren in Europa in combinatie met de door de natuur gegeven gunstige ligging in staat is te presteren,” constateert het Bauernverband. Volgens de bond toont het echter tevens aan hoe onzinnig de Commissievoorstellen zijn. Omgerekend naar graaneenheden (de energiewaarde van de productie) exporteert de Duitse landbouw volgens het vTI netto (na aftrek van de voerimporten) grondstoffen van 4,1 miljoen hectare. ”Omdat het opbrengstniveau ongeveer dubbel zo hoog is als het globale gemiddelde, produceert en exporteert de Duitse landbouw voedsel en agrarische grondstoffen waarvoor wereldwijd 8 miljoen hectare nodig zou zijn”, zo verwijst het Bauernverband de extensiveringsvoorstellen naar de prullenmand.

Of registreer je om te kunnen reageren.