Home

Nieuws 733 x bekeken

Europa telt 3.629 Schmallenberg besmettingen

Brussel - Het aantal Europese bedrijven dat besmet is geweest met het Schmallenberg-virus is gestegen tot 3.629 bedrijven.

Dat blijkt uit de meest recente gegevens van de acht landen waar het virus is aangetroffen. De meeste besmettingen zijn gevonden in Duitsland (1.366), gevolgd door Frankrijk (1.185), België (477), Nederland (331), het Verenigd Koninkrijk (256), Luxemburg (12) en Spanje en Italië (beide 1).

In Nederland werken de bedrijven MSD Animal Health en Pfizer aan een vaccin tegen het Schmallenberg-virus. De bedrijven kunnen nog niets zeggen over wanneer het vaccin op de markt komt. Het doel is om het vaccin in 2013 beschikbaar te maken. Volgens een woordvoerder van Pfizer is dit nog niet zeker. "De experimenten lopen nog en er zijn nog veel onzekerheden rondom het virus. Dat zijn we nu allemaal aan het bestuderen op onze onderzoeksafdeling", aldus de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.