Home

Nieuws 489 x bekeken

“EU moet biobrandstof uit tarwestro stimuleren”

Brussel - Biobrandstof vervaardigd uit tarwestro moet door de EU als geavanceerde biobrandstof worden gestimuleerd. Dat staat in een rapport, opgesteld door het Institute for European Environmental Policy, uitgevoerd in opdracht van de Deense producent van enzymen Novozymes.

De aanwending van reststromen uit de landbouw voor biobrandstoffen wordt beperkt doordat de markt nog jong is en investeerders weinig zekerheid zien dat de technologie perspectief heeft op de lange termijn. De rapporteurs stellen dat de EU de ontwikkeling van tarwestro als biobrandstof kan stimuleren door waarborgen voor de bodemgezondheid te introduceren. Nu wordt het gebruik van tarwestro als controversieel gezien omdat het normaliter wordt gebruikt om de bodem gezond te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.