Home

Nieuws 1201 x bekeken 1 reactie

Duits landbouwgrondverlies op politieke agenda Bondsdag

Berlijn - De noodzaak om het constante verlies van landbouwgrond aan infrastructuur en bouw te beperken wordt door het hele Duitse parlement ingezien.

Dat constateert het Deutsche Bauernverband (DBV) na de deze week gehouden hoorzitting in de Bondsdag.
Het landbouwministerie in Berlijn komt binnenkort met initiatieven. Volgens regeringspartij CDU werkt bewindsvrouw Aigner aan de instelling van een gespreksplatform waaraan alle bij de problematiek betrokken partijen en bonden worden uitgenodigd deel te nemen. Momenteel wordt dagelijks gemiddeld 87 hectare landbouwgrond opgeofferd, maar de officiële doelstelling van de overheid is om dit te beperken tot 30 hectare.
CDU-landbouwwoordvoeder Peter Bleser erkende tegenover de DBV-delegatie dat er aanzienlijke problemen zijn bij de omzetting van dat doel. De SPD heeft laten weten dat de DBV-eis op ’voorbehoudloze ondersteuning’ kan rekenen.

Eén reactie

  • g.g

    duitsland is wel wakker !
    en Nederland......, die laat de hedwigepolder onder water lopen !

Of registreer je om te kunnen reageren.