Home

Nieuws 293 x bekeken

Deutsche Bank: productieketen te weinig gewaardeerd

Frankfurt – Fysieke onderdelen van de agrarische productieketen als graansilo’s, treinwagons en sojazuigers worden onvoldoende gewaardeerd door investeerders en bedrijven.

Dat zegt Ralf Oberbahnscheidt, manager van DWS Invest Global Agri Fund tegenover persbureau Reuters. Glencore is volgens de Duitser, die 4 miljard dollar beheert, een partij die de waarde goed in schat. Het Zwitserse handelshuis betaalde bij de overname van Viterra een premie van 48 procent op de waarde van aandelen. “Ons onderzoek vindt bij bedrijven veel interessante boekwaarde die door Wall Street analisten over het hoofd wordt gezien”, aldus Oberbahnscheidt, die er ook van overtuigd is dat voedselprijzen op termijn weer gaan stijgen. “Het wereldvoedselprobleem is onopgelost.” Het fonds, onderdeel van Deutsche Bank, investeert in 80 bedrijven waaronder graanhandelsbedrijf Bunge Limited en mestbedrijf Mosaic.

Of registreer je om te kunnen reageren.