Home

Nieuws 568 x bekeken 1 reactie

Club van Rome: we overleven zo niet

Rotterdam – Als we de manier waarop we nu leven voortzetten, overleven we niet als soort. Tot die voorspelling komt de Club van Rome in een rapport dat maandag in Rotterdam werd gepresenteerd.


In het rapport stelt hoofdonderzoeker Jørgen Randers onder meer dat mensen te langzaam reageren op het feit dat onze grondstoffen opraken. Dat komt volgens hem vooral doordat bedrijven en de politiek erg gericht zijn op de korte termijn. Randers onderstreept het belang van verder vooruit kijken.
De Club van Rome is een internationale denktank, door Europese wetenschappers opgericht in 1968 uit bezorgdheid over de toekomst van de aarde. De organisatie zorgde in de jaren 70 voor ophef toen deze vraagtekens zette bij het toen gangbare idee dat economische groei oneindig was.

Eén reactie

  • agratax1

    De conclusie van de Club van Rome is nog dezelfde als die in 1970 werd gespuid in één van hun eerste publicaties. Wat leert de mensheid 'NIETS' en de politiek en bonus jagende directeuren van linkse of rechtse huize ook helemaal niets.Voor hen is de vraag; 'Wie heeft gelijk de Wetenschappers of de Economen?' De tijd zal het leren. Voor hen is één ding duidelijk op de korte termijn moeten we de burger en de aandeelhouder te vriend houden anders missen we het pluche en de bonussen en het zal onze tijd wel duren. Maar helaas hebben deze mensen bedacht dat alle wereld burgers mee moeten delen in de rijkdom en wel zo dat ze net zo veel hebben als wij. Zo gaat het proces van potverteren sneller dan de toenmalige Club van Rome in hun stoutste dromen had durven voorspellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.