Home

Nieuws 695 x bekeken 4 reacties

Boerderij-lezers willen Bleker ook na verkiezingen op landbouwministerie

Den Haag – Een overgrote meerderheid van de lezers van weekblad Boerderij zouden demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw graag na de verkiezingen terug zien komen.

Dat blijkt uit een enquête onder het lezerspanel van Boerderij. 71 procent van de ruim vierhonderd ondervraagde lezers ziet Bleker graag terugkomen als landbouwbewindspersoon. Hij wordt gevolgd door oud-landbouwminister Cees Veerman en VVD-kamerlid Janneke Snijder, die beiden 9 procent van de stemmen kregen. CDA-kamerlid Ger Koopmans komt op de vierde plaats, met 4 procent van de stemmen.
Als de panelleden van Boerderij het voor het zeggen zouden hebben, zou de zetelverdeling er in de Tweede Kamer heel anders uit zien dan de huidige verdeling. 40 procent van de lezers stemt VVD, 36 procent voor CDA. De overige partijen volgen op grote afstand: SGP kreeg 7 prcoent van de stemmen, PVV 5 procent en PvdA 2,6 procent. Groenlinks en Partij voor de Dieren zijn het minist populair onder de Boerderij-lezers. Beide partijen kregen 1 procent van de stemmen.
Staatssecretaris Henk Bleker kon niet reageren op de uitslagen van de peilingen onder de Boerderij-lezers.

Laatste reacties

 • J@gertje

  En o.a. daarom blijf ik het CDA trouw.

  Groet,
  J@gertje

 • anton1937

  Bleker doet het uitstekend op landbouw,een blijvertje en beter dan alle andere genoemde kandidaten,als mogelijke tweede zie ik Ger Koopmans zitten, hij weet wat er in de landbouw en tuinbouw leeft, hij spreekt ook boerentaal.

 • Mels

  Als ze mij er nou neerzetten,vraag ik Henk als assistent.Ik het werk voor de schermen,Henk erachter.Heeft iedereen zijn zin,jong en fris bloed in de politiek,Henk weg,nieuw gezicht,zelfde beleid maar dat moet je er niet bij vertellen,Ha Ha...Zo gaat het toch altijd al dus verandert er niks.

 • Cokie

  ik heb het niet zo op volwassen mannen
  die iets met pony's doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.