Home

Nieuws 1140 x bekeken 2 reacties

Bleker ook kandidaat-lijsttrekker CDA

Den Haag – Demissionair staatssecretaris van landbouw Henk Bleker heeft zich toch kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van het CDA.

Bleker gaat de strijd om het lijsttrekkerschap aan met demissionair minister van binnenlandse zaken Liesbeth Spies, fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma, Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en de CDA-leden Marcel Wintels en Harry Wesselink.
Wintels is voorzitter van het college van bestuur van Fontys Hogescholen. Ook is hij voorzitter van de Nederlandse wielrenunie. Wesselink komt uit Nijmegen.
Bleker zal zaterdag toelichting geven op zijn kandidaatschap in het Brabants museum in Breda. Hij krijgt bij zijn kandidaatschap ondersteuning van Jack de Vries, voormalig staatssecretaris en communicatie-specialist.
Bleker was drie keer lijsttrekker van het CDA in de provincies Groningen, waar hij tien jaar gedeputeerde was. Bleker was voorzitter van het CDA tijdens de belangrijke afweging in de partij om wel of niet in te stemmen met de gedoogconstructie met de PVV.
Uit een recente peiling van het lezerspanel van Boerderij blijkt dat meer dan 70 procent van de lezers Bleker na de verkiezingen graag zouden zien terugkeren als staatssecretaris van landbouw.
Maandagavond is het eerste lijsttrekkersdebat van de CDA, in Rotterdam.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Bleker maakt zich zorgen over de macht van woningcoöperaties ?????????????????
    Bleker zou zich zorgen moeten maken om boerencoöperaties /vakbondsorganisaties. Die op dictatoriale wijze boeren uitmelken . Hier valt onze weldoender door de mand ,Zoals alle CDA ers geen lef geen ruggengraat .Elite Ellebogen politiek.Die wederom afgestraft dient te worden.

  • LUCTOR

    Hamstra een boer is een zelfstandig onder nemer en kan zaken doen met wie hij wil(als hij ten minste nog zelfstandig is en niet gestuurd word door de contract gever of bank) dus wil je als boer niet uitgeknepen worden ga dan niet in zee met de cooperatie.Het ligt wel even iets anders voor Henk en Ingrit in de sociale huurwoning het verspillen van de miljarden komt ook bij hun op het bordje en de belasting betaler ps:als je als boer tegenwoordig nog belasting betaald doe je iets niet goed vraag het aan de voorlichter van de cooperatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.