Home

Nieuws 602 x bekeken

Behandeling wetsvoorstel plattelandswoningen gaat door

Den Haag - De behandeling van het wetstvoorstel over plattelandswoningen gaat ook onder het demissionaire kabinet.

Dat heeft de Tweede Kamer besloten. De plattelandswoning is in 2009 door toenmalig CDA-Kamerlid Ruud van Heugten geïntroduceerd als een oplossing voor de illegale bewoning door burgers van bedrijfswoningen in het buitengebied. Daarmaast moet de plattelandswoning de ontwikkelingen van agrarische bedrijven minder belemmeren dan burgerwoningen op het platteland.

De vaste kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu heeft besloten het wetgevingsoverleg over de plattelandswoning op 4 juni door te laten gaan. De controversieel-verklaringen van alle andere punten op het gebied van Infrastructuur en Milieu is uitgesteld naar volgende week. Een groot aantal partijen wil eerst inzicht hebben in het Lente-akkoord voordat ze een besluit wil nemen over het wel of niet doorschuiven van onderwerpen tot na de verkiezingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.