Home

Nieuws 487 x bekeken

Bedrijven scharen zich achter kolenbelasting

Rotterdam – Een kolenbelasting stimuleert dat schonere en meer flexibele gascentrales in Nederland gaan draaien ten koste van de oudste en meest vervuilende kolencentrales. De modernste kolencentrales blijven draaien met een betere stimulans om biomassa mee te stoken. Dat stellen Eneco, Shell, Natuur & Milieu en Dong in een gemeenschappelijke verklaring.

De organisaties stellen dat de CO2-emissiehandel momenteel slecht functioneert. De CO2-prijs van vandaag (ongeveer 7 euro per ton) is veel lager dan voorzien bij de start van de Europese emissiehandel in 2008. In het zogeheten Lente-akkoord tussen VVD, CDA, Groenlinks, D’66 en Christenunie voor de begroting van 2013 is de kolenbelasting opgenomen. LTO Glaskracht heeft zich in het verleden als tegenstander van kolencentrales opgeworpen, omdat energiewinning uit kolen goedkoper is dan uit kassen via de WKK.

Of registreer je om te kunnen reageren.